Blijf op de hoogte hoe jij vanuit jouw Vrouwelijke Godinnenkracht kan leven

en ontvang een gratis e-boek en aanbiedingen via e-mail

Bosbaden

Oftewel Forestbathing wat letterlijk voor “baden / jezelf onderdompelen in de Natuur van het bos” staat. Dit komt uit Japan waar het Shinrin Yoku heet.


Wat is Bosbaden?

Bosbaden is een fantastische manier om je fysieke, mentale en energetische gezondheid te verbeteren. Het gaat er niet om hoeveel kilometer óf hoe snel je loopt, maar een bosbad is er vooral op gericht om bewust en ontspannen aanwezig te ZIJN in het bos. Aanwezig zijn in het nú en op die plek in de Natuur, waarbij je alle zintuigen open zet en gebruikt. Denk daarbij natuurlijk aan het zien, ruiken en horen. Maar vergeet daarbij ook niet te voelen.. haha ja! je mag een boom omarmen of een plant aanraken, je mag op je blote voeten door het warme zand lopen of met je handen door het water gaan. Graag zelfs! Hoe meer je met je lichaam contact maakt met het bos, hoe groter en mooier de effecten zullen zijn. Het is een uitdaging om er nog een ander zintuig bij te gebruiken en dat is het “ervaren”, voelen en beleven tegelijk, wat voor een speciale sensatie en geluksgevoel zorgt.. even kort door de bocht uitgelegd.. Maar er is natuurlijk ook nog de smaak. Als het even mee zit kunnen we het bos ook proeven.


Waarom een Bosbad?

Zoals gezegd heeft een Bosbad vele gezondheidsvoordelen. Bij een Bosbad van 4-5 uur, heb je genoeg positieve effecten voor een hele maand opgedaan. Hóe kan het mooier en makkelijker worden dan dit? Denk bij positieve effecten o.a. aan: het verlagen van je bloeddruk, stress en je hartslag. Een betere circulatie van het bloed en ook een betere kwaliteit van je bloed. Het allergrootste effect van (op je blote voeten) Bosbaden is het verminderen van ontstekingsreacties in je lichaam, met name de laag-gradige ontstekingen die de oorzaak van veel ziekte zijn, zoals Reuma, Artrose, MS etc.  Je slaaptijd en kwaliteit zal verbeteren, het kan angst verminderen en je stofwisseling zal verbeteren. Het versterkt je immuunsysteem en het vergroot het aantal Killercellen (die o.a. voor het opruimen zorgen van virussen en tumoren). Mensen met Diabetes (suikerziekte) merken verbeteringen en ga zo nog maar even door.


Verbinden met Moeder Aarde

Uit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat het verbinden met de Natuur en Moeder Aarde nog zovéél meer doet. Als jij je kan verbinden met haar zachte, liefdevolle en veilige energie kan je hier nóg meer voordelen uit halen. Moeder Aarde en het bos kan je inzichten geven, is als een spiegel voor je, kan je tekens en antwoorden geven op vragen waar jij mee rond loopt. En ze zorgt voor ontspanning en een betere verbinding met jezelf en je lichaam. Ze geeft je rust, kalmte, veiligheid en ontspanning en daarnaast al het eerder genoemde.

De bomen zorgen voor een goede ionensfeer, waardoor wij onze “vervuilde” energie aan de Aarde kunnen geven en ons met nieuwe energie kunnen opladen. De negatieve ionen laten de helderheid van de geest toenemen en hebben een positieve invloed op ons welbevinden (oftewel hoe wij ons voelen).


Hoe kunnen we optimaal “gebruik” maken en genieten van een Bosbad?

Zoals gezegd gaan we ons langzaam door het bos bewegen. We zullen regelmatig stil staan en/of ergens gaan zitten of liggen, waardoor we ons optimaal kunnen verbinden met de omgeving. Ik heb leuke “oefeningen” die ik graag met je wil delen en die je zullen verrassen. Daarnaast gaan we simpele en langzame Chigong bewegingen doen. Dit zijn bewuste, langzame bewegingen die je levensenergie activeren en verspreiden in je lichaam. En waar kan je de levensenergie nu beter opwekken dan in het bos, met haar prachtige zuivere en gezonde energie. Een bosbad is een mooie aanvulling op a Touch of Gaia Healing en het Ritual of Your Sacred Space. Tijdens het Bosbad ga je ervaren wat de energie van Moeder Aarde en het bos voor je kunnen betekenen. Ik weet zeker dat jij het bos en de Natuur nog nooit zó ervaren hebt. En als je dit eenmaal weet, kan je niet meer zonder.


Praktische informatie.

Een Bosbad duurt ongeveer 1.5 -2 uur waarin we zoals hierboven uitgelegd ons onder zullen dompelen in het bos, in en rondom ‘s-Hertogenbosch. Het Bosbad zal voor het grootste gedeelte in stilte plaatsvinden, met uitzondering van de oefeningen, de Chigong en de ervaringen. Na het Bosbaden zullen we nog even lekker een kopje koffie of thee drinken waarbij we dieper op de ervaringen in kunnen gaan. Als je wilt kan je vooraf en na het Bosbaden een vragenlijst invullen, waarbij je op een praktische manier inzicht krijgt, wat dit voor jou heeft kunnen doen. (dit is niet verplicht, je kan het verschil zeker ook voelen).

Een Bosbad afspraak is in principe een individuele afspraak met jou alleen. Als je graag wilt dat er iemand anders meegaat, zal voor iedere persoon die mee gaat hetzelfde tarief van 85 euro gelden. Mits ik een speciaal evenement organiseer, dan gelden er de bedragen en voorwaarden van dat evenement.

We spreken af op een door mij genoemde locatie rondom ‘s-Hertogenbosch en de kosten inclusief een drankje zijn 85 euro.

In principe weet je na één Bosbad afspraak met mij, hoe je de voordelen van het Bosbaden in je leven toe kan passen. Dit is dus een eenmalige investering voor een gezonder en meer ontspannen leven in verbinding met jezelf en de Natuur.


Als je nog vragen hebt, kan je natuurlijk contact met me opnemen door het contact formulier in te vullen of door mij te bellen. Weet je al zeker dat je graag een keer met mij een Bosbad afspraak wilt maken dan kan je hier je boeking doen. Ik zal daarna z.s.m. contact met je opnemen voor het maken van een afspraak.

Liefs mIrjAM

Menu Title