Tao Geomantie

Onze Aarde is een levend organisme opgebouwd uit verschillende (aard)lagen. Tijdens de verschillende periodes waarin deze aardlagen zijn ontstaan is er leven geweest.
Heel lang geleden was er alleen maar ongerepte Natuur, regenwouden en oerbossen. Later kwamen daar de Dino’s en Mamoeten bij.
Vanaf het moment dat de mensen op Aarde verschenen is er veel veranderd.
Oerwouden zijn net als de Dino’s en Mamoeten veelal verdwenen. Er hebben verschillende natuurvolkeren, Romeinen, Kelten etc. geleefd aardlagen 2
die oorlogen hebben gevoerd, waarbij graven en martel plaatsen, maar ook plaatsen voor rituele vereringen waren. Soms kwam het voor dat sjamanen vervloekingen hebben aangebracht op een stuk grond op het moment dat een volk verdreven werd. Dit kunnen vloeken zijn dat iedereen die er komt te wonen zal sterven of ziek word, of dat er onvruchtbare grond is, zodat oogsten mislukken. Al deze gebeurtenissen en volkeren hebben hun ankers en imprints nagelaten in deze aardlagen, die nu nog steeds actief kunnen zijn en effect hebben op ons leven nu.

Maar hoe zit het met Moeder Aarde zelf?

 Mensen hebben allerlei imprints nagelaten, maar ook Moeder Aarde heeft van nature ook allerlei fenomenen die effect hebben op ons welbevinden, gezondheid en vitaliteit. Iedereen kent wel de effecten van onrust, niet slapen en je niet lekker voelen bij wateraders. Over Moeder Aarde lopen verschillende soorten energiebanen, Leylijnen, maar ook breuklijnen kunnen naast deze wateraders in de Aardlagen voorkomen. Zo kan het ook zijn dat er oude vegetatie resten rotten (blacksteams) die giftige gassen door de aardlagen vrij laten komen. Je kunt je wel voorstellen dat al deze dingen effect op ons hebben.

Wat is nu Tao Geomantie?

Tao Geomantie is kennis van de Aarde. Tijdens deze zeer speciale Oosterse kennis en wijsheid gaan we de Aarde scannen in verschillende aardlagen op allerlei “energetische belasting” zoals o.a. hierboven genoemd. We scannen de Aarde op wel 50-100 verschillende punten die aanwezig kunnen zijn en of dat deze punten tot op de dag van vandaag nog actief zijn. Punten die meestal een negatief effect hebben op ons mensen. Maar gelukkig zijn er vaak ook punten die juist ondersteunend werken. Door die punten helder te hebben kunnen we gaan kijken naar..wat zijn de meest belastende punten in dit stukje land? Die kunnen we (soms met behulp van de ondersteunende punten) weer positief maken.

Maar wat betekent nu positief en negatief?

Bij punten die positief (=rechtsdraaiend) zijn, krijg je energie en voel jij je lekker, vitaal en gezond. Deze zijn ondersteunend aan jouw welbevinden, gezondheid en geluk.
Bij punten die negatief(=linksdraaiend) zijn, kost het je energie. Zal je vaak moe zijn, zit je niet lekker in je vel en als deze belasting te lang duurt zal je vaak ziek zijn/worden of last kunnen hebben van allerlei niet zo’n fijne dingen. Vaak zal je merken dat je deze plekken in huis of de tuin automatisch al vermijd, gewoon omdat die niet goed of fijn voelen. Ons systeem is daar heel gevoelig voor en weet dit als vanzelf.

Kan je er ook onbewust last van hebben?

Het kan zijn dat je zomaar ineens ziek word of bent. Dat je depressief bent of niet in jouw kracht kan staan. De belastende plekken laten je lichaam op fijn stoffelijk nivo heel hard werken, waardoor jouw lichaam altijd “aan” staat en dit gaat ten kosten van jouw immuunsysteem en vitaliteit.

Samenwerking

Bij de Tao Geomantie werken we in liefde en respect samen met de spirits van Moeder Aarde, planten dieren, het land, het huis en meer. Tao Geomantie gaat veel dieper en verder dan gewoon een huisclearing. We pakken “de problemen” bij de oorsprong aan en dat is in de verschillende lagen van Moeder Aarde. De basis waar wij op mogen leven. Het is altijd gericht om onze basis weer positief en ondersteunend te maken zodat diegene daar in goede gezondheid, geluk en in welbevinden kan leven. In respect en liefde met alles wat er is.
Liefs Jan en mIrjAM