De toekomst van de aarde en mijn rol hierin

Hoe zie ik de toekomst van onze wereld en aarde en wat is mijn aandeel in het groter geheel.

Als ik over de toekomst nadenk en hoe deze er in mijn ogen uit gaat zien, dan zie ik het volgende. Ik zie een wereld, waarin iedereen relaxed kan leven, er is geen stress en het is er rustig en stil. Iedereen is gelijk, werkt samen en er is geen individualisme meer. Angst heeft plaats gemaakt voor liefde en er is geen geld en macht meer, dit is vervangen in aandacht voor alles wat leeft en iedereen helpt elkaar. Er is overvloed voor iedereen, niemand hoeft iets te kort te komen. Echter de wereld heeft niet genoeg voor ieders hebzucht, wat in deze toekomst ook niet meer bestaat. Iedereen leeft zijn of haar potentieel, doet waarvoor diegene op aarde is gekomen en waar die goed in is en kan daardoor haar of zijn hart volgen en is gelukkig, blij en vrij. Er is geen strijd, alles en iedereen “is” er gewoon. De natuur en Moeder aarde is weer de basis en men heeft daar respect voor en doet er alles aan om deze te eren en in goede gezondheid te houden.


We hebben duizenden jaren geleefd in het vissen tijdperk, dat gebaseerd was op de mannelijke energie.

Een energie van angst, egoïsme, assertief zijn, logisch en analytisch denken, agressief, controleren, doen, hard is, haast heeft, vanuit het verstand.Nu beginnen we langzaam in de kosmische invloed te komen van het tijdperk van de Waterman, deze is gebaseerd op de vrouwelijke energie. Deze energie is meer van de fijngevoeligheid, creatief zijn, is intuïtief, zorgend, vol liefde en zachtheid, vol overgave, opbouwend, “weet” zonder bewijs of verklaring, is een energie van “zijn” i.p.v. doen, vind de oorsprong in het hart.

Er is niets mis met de mannelijke of de vrouwelijke energie en er zal altijd een combinatie zijn van beiden, maar vaak zie je dat een energie de overhand neemt. De laatste duizenden jaren was dat de mannelijke energie en in de komende duizenden jaren gaan we een omslag maken waarin de vrouwelijke energie meer invloed zal hebben. Alles is een, en het een kan niet zonder het ander bestaan!


Mijn rol in het groter geheel zie ik als volgt:

Terug in verbinding met de kracht, wijsheid, schoonheid, heelheid en heling uit de Natuur en Moeder Aarde.

Ik droom ervan dat er een natuurlijke, energetische en holistische natuurgeneeskunde is, voor iedereen makkelijk toegankelijk. Waarbij we de kracht, “medicijnen”, kruiden, kristallen en meer uit de Natuur en Moeder Aarde weer weten te gebruiken en voor onze gezondheid en preventie in te zetten. Maar waar ook aandacht is voor preventie in de zin van goede, gezonde, natuurlijke voeding. Waar we leren onszelf en anderen te helen, een plek waarin iedereen volledig vanuit zijn/haar potentieel leeft.

De natuur gebruiken we als spiegel, om te ontspannen en tot rust te komen en om te aarden en in contact te komen met het 1e en 2e chakra (onze basis en bestaansrecht) en deze hiermee te versterken. Hierdoor zal als vanzelf de band met Moeder aarde versterken en zal er door meer mensen met liefde en respect voor haar gezorgd worden. Moeder aarde is en blijft de bron van ons leven.


Ik voel dat ik een belangrijke rol speel in de overgang naar het Waterman tijdperk.

Ik voel me als een soort van “voorloper” om anderen te begeleiden in hun proces om een hoger bewustzijn te creëren. De trilling (energetische Schumann frequentie) van Moeder aarde is aan het verhogen, en de mens zal zich aan deze hogere trilling aan moeten passen om geen klachten te krijgen. Tevens zal ik helpen om de vrouwelijke energie te vergroten door letterlijk meer vrouwen in hun kracht te zetten. Hierdoor zal de energie van licht en liefde toenemen.


Door deze toename zal er liefde, aandacht, respect, goede verzorging, herstel, groei en bewustzijn zijn voor Moeder aarde en alle levende wezens.

Iedereen weet elkaar te vinden, omdat we energetisch met elkaar verbonden zijn. Er is geen herrie, ego, of schreeuwen meer nodig. Iedereen “is” gewoon en is aanwezig in het nu. Iedereen is gelijkwaardig. Door dat iedereen verbonden is met zichzelf, is men niet meer op zoek naar vervulling buiten zichzelf (in de vorm van compensatie door kleding, auto’s etc.). Waardoor de consumptiemaatschappij niet meer bestaat. Hierdoor is er minder vervuilende industrie en weten we zelf heel goed wat wel goed voor ons is. We leven weer in het ritme van de natuur en met de natuur. Als we iets mankeren gaan we naar een soort van ouderwetse/ nieuwerwetse medicijnman, die ons d.m.v. iets uit de natuur (een kruid of ritueel o.i.d.) terug in balans brengt.


Doordat we verbonden zijn met onszelf, bestaan de “ziekmakende structuren” niet meer.

Structuren die gebaseerd zijn op geld zoals de gezondheidszorg, industrie, voedingsindustrie, farmacie, banken overheden, etc. die ons alleen maar bang maken en van de verbinding met onszelf af houden en zorgen dat we zieker worden, harder en egoïstischer zijn dan ooit tevoren. Deze structuren bestaan niet meer. Er worden hierdoor minder bossen gekapt, de aarde minder vervuild door de industrie en geld- en hebzucht. Hierdoor kan Moeder aarde herstellen en zal zij zorgen voor goede voeding en schone lucht voor alle levende wezens op onze planeet.


We staan aan het begin van een grote verandering,

het zou heel mooi zijn als wij deze ommekeer nog mee mogen maken, maar ik verwacht dat dit ook wel enige honderden jaren en misschien nog wel langer nodig zal hebben. Ondanks dat voel ik dat ik hier een grote rol in te vervullen heb, dus zal mij dit niet weerhouden om hiermee een begin te maken, al is het niet voor mijzelf dan wel voor Moeder aarde en de volgende generaties.

Liefs Mirjam